들기름 간장 메밀 국수 만들기 들기름 간장 비빔 국수 만드는법 요리비결

반응형

[ 간장 메밀국수 ]

 

- 주재료

메밀면(180g), (50g)

 

- 양념재료

고춧가루(1T), 진간장(½t), 들기름(4t)

 

- 토핑재료

김가루(10g), 간 무(6t), 잔멸치(20g)

------------------------------------------------------------------------------------------

 

1. 끓는 물에 메밀면(180g) 4분 삶기

 

2. 강판에 (50g) 갈기

 

3. 메밀면 찬물에 헹구기

 

4. 메밀면 들기름(4t), 진간장(½t), 고춧가루(1T) 섞기

 

5. 메밀면 위에 잔멸치(20g), 간 무, 김가루(10g) 올리기

 

아 이거는 야식으로 해먹기 쉽구만요 ! 기억해놨다가

 

꼭 야식으로 맥주랑 먹어봐야겠어요

 

 

 

 

 

[Soy sauce buckwheat noodles]



- Main ingredient

Buckwheat noodles (180g), radish (50g)


- Seasoning ingredients

Red pepper powder (1T), thick soy sauce (½t), perilla oil (4t)



- Ingredients for toppings

Laver flour (10g), seasoned radish (6t), small anchovies (20g)

 

1. Boil buckwheat noodles (180g) in boiling water for 4 minutes



2. Grinding radishes (50g) on a steel plate



3. Rinse buckwheat noodles in cold water



4. Mix buckwheat noodles with perilla oil (4t), thick soy sauce (½t), and red pepper powder (1T)



5. Place small anchovies (20g), seasoned radish, seaweed flakes (10g) on top of buckwheat noodles

반응형