[ 간장 메밀국수 ]
- 주재료
메밀면(180g), 무(50g)
- 양념재료
고춧가루(1T), 진간장(½t), 들기름(4t)
- 토핑재료
김가루(10g), 간 무(6t), 잔멸치(20g)
------------------------------------------------------------------------------------------
1. 끓는 물에 메밀면(180g) 4분 삶기
2. 강판에 무(50g) 갈기
3. 메밀면 찬물에 헹구기
4. 메밀면에 들기름(4t), 진간장(½t), 고춧가루(1T) 섞기
5. 메밀면 위에 잔멸치(20g), 간 무, 김가루(10g) 올리기
아 이거는 야식으로 해먹기 쉽구만요 ! 기억해놨다가
꼭 야식으로 맥주랑 먹어봐야겠어요
[Soy sauce buckwheat noodles]
- Main ingredient
Buckwheat noodles (180g), radish (50g)
- Seasoning ingredients
Red pepper powder (1T), thick soy sauce (½t), perilla oil (4t)
- Ingredients for toppings
Laver flour (10g), seasoned radish (6t), small anchovies (20g)
1. Boil buckwheat noodles (180g) in boiling water for 4 minutes
2. Grinding radishes (50g) on a steel plate
3. Rinse buckwheat noodles in cold water
4. Mix buckwheat noodles with perilla oil (4t), thick soy sauce (½t), and red pepper powder (1T)
5. Place small anchovies (20g), seasoned radish, seaweed flakes (10g) on top of buckwheat noodles
'레시피' 카테고리의 다른 글
안동찜닭 황금레시피 안동찜닭 만드는법 요리비결 (0) | 2023.09.19 |
---|---|
장칼국수 만드는법 장칼국수 양념 장칼국수 레시피 요리비결 (1) | 2023.09.19 |
비빔칼국수 만들기 대패비빔칼국수 비빔칼국수 양념장 요리비결 (0) | 2023.09.19 |
소갈비찜 황금레시피 소갈비찜 맛있게 만드는 법 소갈비찜 양념 요리비결 (1) | 2023.09.18 |
감자탕 만드는법 등뼈감자탕 황금레시피 감자탕 황금레시피 요리비결 (0) | 2023.09.18 |