- 소갈비찜 재료
소갈비(1kg), 무(80g), 밤(4개), 당근(½개), 말린 대추(3개), 홍고추(1개), 잣(약간), 지단(약간), 은행(약간),
실고추(약간) (대추 홍고추 잣 지단 은행 실고추 대코용이니깐 없어도 무관하다고 생각함)
- 양념 재료
간장(8T), 설탕(3T), 물엿(1T), 다진 마늘(3T), 배즙(5T), 청주(2T), 매실청(1T), 캐러멜 소스(1½T),
다진 양파(5T), 후춧가루(약간), 멸치 다시마 밑국물(1T) (캐러멜소스 대신에 설탕을 흑설탕으로 사용할것
소갈비찜할때 색을 이쁘게 빼주는데 흰설탕 써도 무관함 )
- 요리사전 ‘핏물 빼기’
소갈비는 찬물에 담가 핏물을 빼서 준비해주세요
1. 끓는 물에 핏물을 뺀 소갈비(1kg), 소금(약간)을 넣어 7분 정도 삶는다
2. 간장(8T), 설탕(3T), 물엿(1T), 매실청(1T), 청주(2T), 다진 마늘(3T), 배즙(5T), 다진 양파(5T),
후춧가루(약간), 멸치 다시마 밑국물(1T)을 섞어 양념을 만든다
3. 거품이 떠오르면 깨끗이 걷어낸다
4. 소갈비를 건져내 찬물에 헹군 뒤 끓는 물에 넣고 식용유(4T), 소금(약간)을 넣어
40분 정도 더 삶는다
- 알아두세요
소갈비에 식용유를 넣어 푹 삶아주면 식감이 훨씬 부드러워져요
5. 당근(½개), 무(80g)는 한입 크기로 잘라 모서리를 둥글게 깎고 홍고추(1개)는 어슷 썬다
6. 소갈비가 익으면 양념, 둥글게 깎은 무, 당근, 밤(4개), 말린 대추(3개), 캐러멜 소스(1½T),
어슷 썬 홍고추를 넣는다
- tip ‘끓이는 시간’
뚜껑을 덮고 20분 정도 조려주세요
7. 그릇에 푸짐하게 담는다
나중에 집들이음식으로 레시피 저장
꿀맛나는세상 미국산 소찜갈비 (냉동)
COUPANG
www.coupang.com
"이 포스팅은 쿠팡 파트너스 활동의 일환으로, 이에 따른 일정액의 수수료를 제공받습니다."
Braised Korean beef ribs
- ingredients for braised beef ribs
Beef ribs (1kg), radish (80g), chestnuts (4), carrots (½), dried dates (3), red peppers (1), pine nuts (slightly), eggplant (slightly), ginkgo (slightly),
Sliced red pepper (slightly) (I think it's okay to not have it because it's for red pepper, pine nut, and eggplant)
- Seasoning ingredients
soy sauce (8T), sugar (3T), starch syrup (1T), minced garlic (3T), pear juice (5T), rice wine (2T), plum syrup (1T), caramel sauce (1 ½T),
Minced onion (5T), pepper powder (slightly), anchovy kelp base broth (1T) (use sugar as brown sugar instead of caramel sauce)
It makes the color look nice when steaming beef ribs, but it doesn't matter if you use white sugar.)
- Cooking dictionary, "Getting Blood Out"
Soak the beef ribs in cold water and drain the blood
1. Boil beef ribs (1kg) and salt (slightly) in boiling water for about 7 minutes
2. Soy sauce (8T), sugar (3T), starch syrup (1T), plum syrup (1T), rice wine (2T), minced garlic (3T), pear juice (5T), minced onion (5T),
Mix pepper powder (slightly) and anchovy kelp stock (1T) to make seasoning
3. When the foam rises, clean it out
4. Remove the beef ribs, rinse them in cold water, put them in boiling water, and add cooking oil (4T) and salt (a little)
Boil for another 40 minutes
- Please know that
If you boil beef ribs with cooking oil, the texture becomes much softer
5. Cut the carrot (½) and radish (80g) into bite-sized pieces, round the corners, and cut the red pepper (one) diagonally
6. When the beef ribs are cooked, season, roundly shaved radishes, carrots, chestnuts (4), dried dates (3), caramel sauce (1 ½T),
Add diagonally sliced red pepper
- Tip. "Time to Boil"
Cover and simmer for about 20 minutes
7. put a large amount in a bowl
'레시피' 카테고리의 다른 글
들기름 간장 메밀 국수 만들기 들기름 간장 비빔 국수 만드는법 요리비결 (0) | 2023.09.19 |
---|---|
비빔칼국수 만들기 대패비빔칼국수 비빔칼국수 양념장 요리비결 (0) | 2023.09.19 |
감자탕 만드는법 등뼈감자탕 황금레시피 감자탕 황금레시피 요리비결 (0) | 2023.09.18 |
돼지고기 두루치기 황금레시피 미나리 돼지고기 두루치기 양념 요리비결 (1) | 2023.09.18 |
매운 순대볶음 만드는방법 매운 순대볶음 황금레시피 순대볶음 요리비결 (1) | 2023.09.18 |