비빔칼국수 만들기 대패비빔칼국수 비빔칼국수 양념장 요리비결

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[ 비빔칼국수 ] (1인분)

 

- 주재료

칼국수 면(180g), 오이(50g), 양파(50g), 채 썬 대파(30g), 양배추(50g), 냉장 대패삼겹살(250g), 소금(약간), 후춧가루(약간)

 

개인적으로 칼국수 면은 냉동면을 선호합다/대패삼겹살은 필수가 아닙니다. 

 

-양념 재료

고추장(2T), 레몬즙(1T), 설탕(1T), 물엿(2T), 식초(1T), 고춧가루(1T), 국간장(½T), 다진 마늘(½T), 고추기름(½T)

 

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1. 양배추(50g), 양파(50g) 얇게 채 썰어 찬물에 헹구기

 

2. 오이(50g) 돌려 깎은 뒤 겉 부분 채 썰어 찬물에 헹구기

 

3. 채 썬 대파(30g) 찬물에 헹군 뒤 모든 채소 체에 밭쳐 물기 빼기

 

4. 끓는 물에 칼국수 면(180g) 넣고 끓기 시작하면 2~3번 정도 찬물 부어 가며 5분 정도 삶기

 

5. 삶은 칼국수 면 얼음물에 헹구기

 

6. 레몬즙(1T), 설탕(1T), 물엿(2T), 국간장(½T), 고춧가루(1T), 고추장(2T), 다진 마늘(½T), 고추기름(½T), 식초(1T) 섞어 양념 만들기

 

7. 팬에 냉장 대패삼겹살(250g)을 앞뒤로 구워 가며 후춧가루(약간), 소금(약간) 뿌리기

 

8. 구운 대패삼겹살 키친타월에 얹어 기름 제거하기

 

9. 칼국수 면에 양념 넣고 버무리기

 

10. 비빔칼국수 위에 채 썬 채소, 대패삼겹살 얹기

 

 

Korean spicy noodles

[spicy noodles] (One serving)



- Main ingredient

Kalguksu noodles (180g), cucumber (50g), onion (50g), shredded green onion (30g), cabbage (50g), refrigerated thinly sliced pork belly (250g), salt (slightly), pepper powder (slightly)



Personally, I prefer frozen noodles for kalguksu noodles/Pancake pork belly is not essential.



- Seasoning ingredients

Red pepper paste (2T), lemon juice (1T), sugar (1T), starch syrup (2T), vinegar (1T), red pepper powder (1T), soy sauce (½ T), minced garlic (½ T), red pepper oil (½ T)

 

 

1. Slice cabbage (50g), onion (50g) thinly and rinse in cold water



2. Turn and cut the cucumber (50g) and then cut the outer part and rinse it in cold water



3. Rinse the shredded green onion (30g) in cold water and drain it in all vegetables



4. Put the noodles (180g) in boiling water and when it starts to boil, pour cold water 2-3 times and boil for 5 minutes



5. Rinse boiled noodles in ice water



6. Mix lemon juice (1T), sugar (1T), starch syrup (2T), soy sauce (½ T), red pepper powder (1T), red pepper paste (2T), minced garlic (½ T), red pepper oil (½ T), and vinegar (1T) to make seasoning



7. Grill a pan with chilled sliced pork belly (250g) back and forth and sprinkle with pepper powder (slightly) and salt (slightly)



8. a grilled planeRemove oil on pork belly kitchen towel



9. Mixing noodles with sauce



10. Sliced vegetables and thinly sliced pork belly on top of a spicy noodles

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